Carnarvon TuisbladKaroo ResepteClick for English

NAGEREG

Vinnige VlapoedingKrismis PoedingVinnige Jogurt Tert

VINNIGE VLAPOEDING (Louisa Louw)

Die vlapoeding hieronder is ‘n ou staatmaker wat jou toelaat om jou eie variasies te maak afhangende van wat jy beskikbaar het.   Jy kan die koekies, die vrugte en selfs die konfyt varieer, afhangende van wat in die koskas is.

 BESTANDDELE

50ml Vlapoeier           

2-3 Piesangs                        

2½ E Suiker     

Halwe blikkie van enige ingelegde vrugte – sonder die sous

500ml Melk     

½ pak Gemmerkoekies 

5ml Vanilla                 

3 E Appelkooskonfyt  

METODE:

1.  Meng vla,  suiker & melk in diep ± 2 liter bak met klitser

2.  Verhit en roer tot  ‘opkook’

3.  Roer dan vanilla & konfyt by tot goed gemeng

4.  Breek gemmerkoekies in ± agstes en roer by mengsel

5.  Sny vrugte & roer dadelik by

 Bedien warm of koud.  ‘n Skeppie Roomys is lekker daarby!

Terug na Bo

 

6 MINUUT JOGURT TERT (Annatjie du Plessis)

BESTANDDELE

1 pakkie EET-SUM MOR biskuitjies:  fyn opgebreek

1 blikkie gekondenseerde melk

500ml Fruit jogurt

OF

1 Peppermint Crisp chocolate

1 karamel gekondenseerde melk

500ml ongegeerde jogurt

1 Peppermint Crisp sjokelade

1 Caramel Gekondenseerde Melk

500ml Plain jogurt

METODE:

1.  Spuit 'n ronde mikrogolf bak met "Spray'n cook"

2.  Voer die bak uit met koekiekrummels (of Peppermint Crisp) - laat set in yskas.

3  Klits die gekondenseerde melk en jogurt saam

4.  Gooi die mengsel versigtig in die voorbereide houer

5.  Plaas die bak op 'n omgekeerde piering in die mikrogolf en bak teen 100% krag vir 6 minute

6.  Laat koel af en plaas in yskas om te stol.

Die tert kan as nagereg of saam met 'n koppie tee  geniet word.

Terug na Bo

 

DEON SE KRISMISPOEDING (Deon Louw)

BESTANDDELE

Die poeding

250ml suiker

3 eiers

4 eetlepels appelkooskonfyt

300gm bruismeel

2 eetlepels bakpoeier

½ teelepel sout

2 eetlepels botter of margarien

2 eetlepels asyn

1½ koppie melk

800gm verglansde kersies

100gm verglansde lemoenskil

200gm okkerneut stukkies

400gm gekerfde dadels

Die sous

2 x 410gm blikkies ingedampte melk

50g botter of margerien

120g suiker

3 koppies warm water

2 teelepels vanilla

METODE

Vooraf verhit oond tot 200˚C en wanneer die poeding in die oond is, hou die temperatuur vir 5 minute op 200 grade en draai dit dan af na 180 ˚C vir 40 tot 50 minute.

Smeer of spuit 'n oondpan van 18cm x 30 cm x 4.5cm.   Klits die suiker, eiers, gesmelte botter en sout en meng die konfyt by.  Voeg die asyn, meel, bakpoeier en melk by en meng deeglik.   Gooi oor in die oondpan en versprei die kersies, lemoenskil, okkerneut en dadels egalig oor die deeg.

Meng die ingedampte melk, botter, suiker, warm water en vanilla in 'n 2 liter bak tot die suier opgelos is.   Kook in 'n mikrogolf op hoog tot dit opkook.   Roer elke 5 minute.

Verwyder die poeding uit die oond wanneer dit goed gebak is en prik met 'n vurk.  Gooi die sous oor die poeding en gee dit tyd op in te trek.  Plaas terug in oond en laat vir 10 minute sodat die sous kan keramaliseer. 

Geniet met 'n dun vla of roomys.   Genoeg vir 6 tot 8 persone.

Terug na Bo